Top

Martijn Koelemeijer

Zanger

Hoe muziek een rol is gaan spelen in mijn leven..

Ik luisterde altijd al veel muziek op mijn kamertje. Ik had een stereo toren met dubbel cassettedeck, wat inhield dat ik kon opnemen. Dus elke vrijdag zat ik met de top 40 en de dik-voor-mekaar-show naast mijn toren om alles op te nemen.

Later toen ik uit huis ging mocht ik kiezen tussen een computer zonder internet of een nieuwe stereo toren. Ik ging voor de computer want je kon muziek maken op dat ding! Met de aller eerste fruityloops versie beats maken en inzingen was te gek!

Het echte gitaar spelen en zingen kwam pas veel later; ik kreeg steeds meer interesse voor muziekinstrumenten. Ik kreeg een gitaar van iemand en hij zei: “ga maar proberen”. Ik heb de gitaar nooit meer losgelaten en heb uren gespeeld en later via youtube mijn gitaarlessen genomen.

Toen ik merkte dat het best snel ging en ik een paar nummers redelijk mee kon spelen, ging ik er ook bij zingen, wat iedereen wel leuk vond in mijn omgeving. Ik vond het zelf maar een beetje saai!! Dus als snel was het idee geboren dat ik mijn eigen liedjes ging schrijven. Zo gezegd, zo gedaan: Het eerste optreden was al snel een feit. Ik geniet nog steeds elke x van op het podium staan en de aandacht die dan alleen voor mij is.

Inmiddels zijn we al een aantal jaren verder en heb ik nu een eigen band geformeerd: MONO , een afkorting voor Martijn Onder Nieuwe Omstandigheden. Hiermee spelen we veel van mijn nummers in een reggae jasje, wat erg aanslaat bij het publiek!